Matematik

Koordinater af stedvektorer i 3D

23. august 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

 Hej alle.

Sidder her med systime mat a bog og undrer mig lidt over opg. 1 i kap. 1.

Opgaven lyder.

Punkterne:

A = (2,5,7) og B = (-3,4,8).

Idet vektor OA og vektor OB betegner stedvektorerne til punkt A og punkt B ønskes:

a) Koordinaterne til vektor OA

b) Koordinaterne til vektor OB

...

Jeg sidder så og tænker.. Er jeg forkert på den hvis jeg siger at koordinaterne er de samme som punkterne A og B's koordinater.. ??

På forhånd tak !

Mvh. Kenn.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du er helt korrekt i din fremgangsmåde. Du er ikke forkert på den.


Svar #2
23. august 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

 Og her er ikke noget men ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, din fremgangsmåde er korrekt. Koordinatsystemets begyndelsespunkt O har koordinaterne O = (0,0,0), og man finder koordinaterne for vektoren OA ved at trække koordinaterne for O fra koordinaterne for A .


Svar #4
23. august 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

 Okay super mange tak ! :)

Men sådan er opgaverne vel en gang i mellem :) heh


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Nu fik du selv skubbet et "men" ind alligevel, ja.


Svar #6
23. august 2010 af BigDaddy89 (Slettet)

 Haha ! :D


Skriv et svar til: Koordinater af stedvektorer i 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.