Fysik

Omløbstid

24. august 2010 af Chrestian (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et kredsløbsmodul befinder sig i en jævn cirkel bevægelse om kometen 15 km over dens overflade. Denne komet har en radius på 2,2 km og vejer 4,14*10^13 kg. Modulet har en masse på 97 kg. 

Opgaven går så ud op at jeg skal bestemme omløbstiden for kredsløbsmodulet?

Kan simpelthen ikke se hvordan jeg kan udlede T, udfra de oplysninger jeg har fået! Håber der er nogen der kan hjælpe mig lidt på vej. På forhånd tak (: 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2010 af mathon

         a = G·M/R2 = ω2·R

         a = G·M/R3 = ω2

         ω2 = (6,67259·10-11 m3·kg-1·s-2)·(4,14·1013 kg) / ((2,2+15)·103 m)3 = 5,42887·10-10 s-2

         ω = (5,42887·10-10 s-2)½ = 2,33·10-5 s-1 

         ω = 2π/T = 2,33·10-5 s-1

         T = 2π / (2,33·10-5 s-1) = 269665,35 s = 74 h 54' 25,4''


Svar #2
24. august 2010 af Chrestian (Slettet)

 Mange tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2010 af mathon

eller skrevet

                        T = 3 døgn 2 timer 54 minutter 25,4 sekunder


Skriv et svar til: Omløbstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.