Matematik

Rumfang - Liter

24. august 2010 af Christiiie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Skal regne rumfanget af et krus.

R = 10cm

r = 6cm

h = 12cm

V = 1/3 * 3,14 * h * (R2 + r2 + Rr)

V = 1 : 3 * 3,14 * 12 * (5*5 + 3*3 + 60) = 11802.64 cm2

Bliver det virkelig 11802,64 cm2 ?? :o


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2010 af Isomorphician

V = (1/3)*π*12 cm*((10 cm)2 + (6 cm)2 + (10 cm)(6 cm))


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2010 af mathon

                      V = (1/3) · 3,14 · h · (R2 + r2 + R·r)

                       V = (1/3) · 3,14 · 12 · (102 + 62 + 10·6) = 2461,76 cm3 = 2,46176 dm3 = 2,46176 L


Svar #3
24. august 2010 af Christiiie (Slettet)

 OK, mange tak (:


Skriv et svar til: Rumfang - Liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.