Matematik

cos^2(u)+sin^2(u)=1. Hvorfor?

25. august 2010 af hansen_09 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle, der har et bevis for denne sætning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den følger af Pythagoras, hvor kateternes længder er målt i forhold til hypotenusens længde.


Svar #2
25. august 2010 af hansen_09 (Slettet)

okay det prøver jeg at kigge på. tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Tegn enhedscirklen og marker cos(u) og sin(u), som er kateterne. Hypotenusen er vinklens ene ben, som osse er radius i enhedscirklen.

a2+b2=c2


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. august 2010 af Yow! (Slettet)

den kaldes vist nok idiotformlen....

tilføjelse til #3.... og radiusen i en enhedscirkel er jo altid 1 ...


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. august 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 4 :

Ja - og derfor den fremhævede skrift . . .


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. august 2010 af Yow! (Slettet)

det kunne jo være, at der var andre end mig der ikke liiiiiiige umidelbart havde gennemskuet den :=)


Skriv et svar til: cos^2(u)+sin^2(u)=1. Hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.