Matematik

Cirklens ligning

26. august 2010 af anym (Slettet)

Opgaven lyder på:

cirkel har centrum i punktet C(-1,2) og radius.
 - Gør rede for, at punktet p(2,-2) ligger på cirklen. 
 - Bestem en ligning for tangenten til cirklen i P

Jeg har brugt cirklens ligning som lyder på 

(x-a2)+(y-b2)=r2 = ((-1,a2))+(2-b2)=5(i2)=25

og nu er jeg gået i stå, hvad skal jeg gøre nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2010 af mathon

                                     (x-a)2 + (y-b)2 = r2

                                     (x+1)2 + (y-2)2 = 5

tangentligning
se
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Svar #2
26. august 2010 af anym (Slettet)

 hvad skal man så efter det?


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.