Matematik

integral ??

27. august 2010 af Gitse (Slettet)

Hej,

denne opgave irriterer mig utrolig meget. Jeg har siddet længe, men kunne ikke komme nogle vegne :-(

funktionen: (4/6x+3)dx, x>0

Jeg fik den til: (2/3)*ln(6x+3)+k, men facit siger at den er:  (2/3)*ln(2x+1)+k

PÅ forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2010 af gigas (Slettet)

Tror integralet du ønsker løst er:

∫(4 / (6x +3) )dx   ### ellers giver facit ikke meget mening

Dit resultat er såmænd rigtigt, men det kan reduceres til facit, som du opgiver.
For at få facit kan du forkorte brøken (din integrand) med 3, og efterfølgende løse dit integrale igen.
Når du forkorter med 3 får du:

∫( 4/3 / (2x +1) )dx

Håber det kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Hjælp os andre ved at sætte dine parenteser rigtigt

Din funktion hedder (som # 1 også gør opmærksom på) 4 / (6x + 3)

og ikke som du skriver (4/6 x + 3)

Så behøver vi ikke gætte os frem eller sidde og regne forkerte opgaver . . .


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2010 af Economist (Slettet)

Forklaring:

(2/3)*ln(6x+3)+k=(2/3)*ln(3(2x+1)+k=(2/3)*ln(2x+1)+ln(3)+k=(2/3)*ln(2x+1)+c, hvor c=ln(3)+k


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2010 af Krabasken (Slettet)

#3: Du skriver

(2/3)*ln(6x+3)+k=(2/3)*ln(3(2x+1)+k=(2/3)*ln(2x+1)+ln(3)+k=(2/3)*ln(2x+1)+c, hvor c=ln(3)+k

men du mener

(2/3)*ln(6x+3)+k=(2/3)*ln(3(2x+1)+k=(2/3)*[ln(2x+1)+ln(3)]+k=(2/3)*ln(2x+1)+c, hvor c=2/3*ln(3)+k

ikk' - ? ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2010 af Economist (Slettet)

Damn it!

Jo, da. ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2010 af mathon

...eller
     for x>0        
                      ∫4/(6x+3)dx = (2/3)·∫1/(x+½)dx = (2/3)·∫1/(x+½)d(x+½) = (2/3)·ln(x+½) + k


Skriv et svar til: integral ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.