Matematik

konstruere en trekant

28. august 2010 af Lividia (Slettet)

jeg skal konstruere en trekant opgave lyder sådan:

a= 3 cm, B=45 grader og C= 60 grader

jeg skal vel bare tegne trekanten, regne vinkel A ud, og finde b & c?

men problemet er at jeg ikke kan huske hvordan jeg tegner en trekant ved brug af graderne..og kan ikke finde rundt i hvornår jeg skal bruge sin,cos & tan for at finde de andre sider??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af Blueoil (Slettet)

I alt den tid jeg har gået på gym har det kun været nødvendigt at regne rigtigt. Tegningen har godt måttet være en tilnærmelse.

Men det du skal gøre er først at tegne en vandret linje på 3 cm for neden. Nu vælger du hvilken side af denne linje, der skal være B. Hvis B er til venstre, går du herfra 1 cm til højre og 1 cm op og sætter en prik, da hældningen er 1 ved 45 grader.

Ved C går du 1 cm til venstre og tan(60) cm op, og sætter en prik.

Hvis du forstår det, kan du tegne den færdig nu uden at regne noget ud, men jeg tror at opgaven beder om det alligevel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2010 af Sidselsn (Slettet)

 Du regner A ud ved at sige

     180-60-45 = 75

da du ved at vinkelsummen i en trekant er 180 grader.

For at finde siderne, skal du bruge sinusrelationerne.

     sinA/a = sinB/b = sinC/c

     sin75/3 = sin45/b 

Her er det praktisk at gange over kors:

     sin75*b = sin43*3 

Så isolere du b

     b = (sin43*3)/sin75

Du regner c ud ved at bruge samme princip.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2010 af mathon

                          •  tegn en vilkårlig linje
                          •  afmærk et vilkårligt punkt på linjen og kald det B
                          •  i B afsættes vinkel B = 45º med linjen som venstre ben
                          •  med B som centrum og radius 3 tegnes en bue. Hvor denne skærer vinkel B's højre ben
                             afmærkes punktet C
                          •  med C som toppunkt afsættes med CB som venstre ben en vinkel på 60º
                          •  vinkel C's højre ben forlænges til skæring med vinkel B's venstre ben. Skæringspunktet
                             kaldes A.

                        


Skriv et svar til: konstruere en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.