Matematik

hældningskoffecient

29. august 2010 af infinit (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej alle :)

har seimpelthen svedt alt det med ligninger på koordinatsystem, hældningskoffecienter, y=ax+b. helt ud

har netop modtaget opgave der lyder på bare at afsætte y=½x + 3?

- hvordan er det nu lige man gør?

på forhånd tak.

hilsen infinit .


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2010 af peter lind

for 2 værdier af x (for eks x= 0 (nemmes)t, x =8) beregn y værdien og afsæt resultatet i et koordinatsystem. Tegn derefter en ret linje gennem de 2 punkter.


Svar #2
29. august 2010 af infinit (Slettet)

det forstod jeg ikke helt? :)


Svar #3
29. august 2010 af infinit (Slettet)

man plejer at afsætte og så beregne værdien bagefter .


Brugbart svar (2)

Svar #4
29. august 2010 af mette48 (Slettet)

Der er 2 måder at gribe det an på

1) indsæt en x værdi og find den tilsvarende y værdi ved udregning. Indsæt punktet i kooedinatsystemet.

Indsæt en anden x værdi, find y værdien og afsæt punktet.

Nu kan du tegne linien gennem de to punkter.

2)

liniens ligning er y=ax+b, hvor b er liniens skæring med y aksen og a er hældningen.

y=½x + 3

Linien skærer y aksen der hvor y er 3.

Derfra går du 1 til højre og ½ op. dette gentages til du har punkter nok til at tegne linien efter


Svar #5
29. august 2010 af infinit (Slettet)

i mit tilfælde var det 2'eren jeg skulle bruge, nu forstår jeg det, hehe - så tusind tak.


Skriv et svar til: hældningskoffecient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.