Matematik

FSA maj-juni 2004. need help :)

29. august 2010 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej Jer derude :)

Jeg har en fsa opgave for til i morgen på flere sider og jeg har dårligt nok nået side 2, så langsomt går det :(

Jeg har selv lavet nogle udregninger, men det virker "forkert".

Her er nogle få opgaver jeg har svært ved.

Opgaven lyder:

Opgave 1: En skole med 400 elever brugte ca. 420 000 ark A4-papir om året til kopiering.

Skolen besluttede, at der skulle spares på papirforbruget. Ved at bruge begge sider af papiret, når det er muligt,

bruger skolen nu 340 000 ark papir.

A) Beregn skolens årlige besparelse på A4-papir i procent.

Har gjort følgende: 420 000 - 340 000=    80000/420000= 19 % besparelse svarer 80000 ark til. Er det rigtigt løst???

Opgave 2: En pakke A4-papir indeholder 500 ark og koster 21,50 kr.

B) Hvor mange penge sparer skolen årligt?

Har gjort følgende: 80 000 ark svarer til 19 %, hvor en pakke koster 21,50 kr, med 500 ark.

80 000/500= 160 pakker * 21,50 kr = 3440 kr sparer skolen årligt. Er det korrekt?

Håber på nogle rare mennesker kunne give mig en hjælpende hånd, så jeg kan komme videre :)

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af mette48 (Slettet)

Det ser fornuftigt ud, men pas på med dine lighedstegn.  420000-34000 er da ikke det samme som 89999/420000 vel

skriv enhederne på tallene, så er det ofte nemmere at få det skrevet rigtigt


Svar #2
30. august 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Hej mette mange taak :)

jeg har en sidste opgave jeg ikke helt forstår :)

Opgaven lyder:

For A formaterne gælder at: b/l = 1/2 * 1/b

l står for længde og b står for bredde.

Vis, at forholdet mellem bredde og længde er 1/Kvadratrod2. what???

Hvad menes der med dette.

Hvordan viser jeg det???

Det er den sidste opgave i fsa'en håber du kan hjælpe med denne :)

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. august 2010 af mette48 (Slettet)

b/l = 1/2 * 1/b

b*b=1/2 *l2

b2=l2/2

b=l √2


Skriv et svar til: FSA maj-juni 2004. need help :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.