Matematik

Hjælp til matematik opgaver.

30. august 2010 af LifesSorrow (Slettet)

 Hej :)

Jeg har brug for lidt hjælp til nogen matematik opgaver:

Bestem den løsning f(x) til differentialligningen d^2*y/dx^2=8, som opfylder, at f '(0)=7 og f(1)=-15

og

Vis, at funktionen y=ln(e^x_+e-1) er en løsning til diff. ligningen dy/dx=e^x-y

og

Diff. ligningen y '=x^2+y^2 har en løsnings kurve der går gennem punktet p(1,2). Bestem en ligning for tangenten p til denne kurve.

Jeg håber der er en der kan hjælpe mig ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af JKaram (Slettet)

Vi starter med den første. Deri skal du bestemme en løsning (der kommer til at indeholde en ukendte konstant). Kan du det?

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2010 af peter lind

1) Integrer funktionen g(x) = 8 2 gange. Det giver 2 integrationskonstanter, som du kan finde af at f'(0)=7 og f(1) = -15

2) Gør prøve altså find y og y' for den foreslået funktion og sæt ind i venstre og højre side af differentialligningen. Hvis de 2 sider giver samme resultat er det en løsning.

3) sæt det givne punkt ind i højre side. Det giver hældningen af tangenten.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.