Matematik

Hvordan regner man omkredsen af en cirkel

30. august 2010 af AnnaTr (Slettet)

Ja, nogen der vil forklar hvordan man præcist regner en cirkels areal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kender man radius r i cirklen, finder man dens omkreds som

O = 2πr ,

og dens areal som

A = πr2 .


Svar #2
30. august 2010 af AnnaTr (Slettet)

Jeg er en pige fra Rusland og går i vuc og ved ikke særlig meget så hvad er radius


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Ved du, hvad en cirkel er? Radius er det halve af cirklens diameter.


Svar #4
30. august 2010 af AnnaTr (Slettet)

ja, jeg ved hvad en cirkel er? Men hvordan ved man hvad radius og hvad diameteren af cirklen er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2010 af millesen2 (Slettet)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b1/Diameter-cirkel.svg/362px-Diameter-cirkel.svg.png

Her er et billede af en cirkel, hvor diameteren er tegnet på..

Du måler diameteren og dividere med 2, altså halvdelen, så har du radius.. (=


Svar #6
30. august 2010 af AnnaTr (Slettet)

Er diameteren altid en skrå streg eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - #6 -- Hvis du ved hvad en cirkel er, bør du også vide, at alle punkter på cirklens periferi ligger lige langt fra dens centrum. Diameteren kan måles på en vilkårlig linie, der går gennem cirklens centrum.


Svar #8
30. august 2010 af AnnaTr (Slettet)

Forstår ikke noget


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 #6 #8 -- Det kan ikke være det sproglige, der er problemet her, for radius og diameter hedder noget nær det samme på russisk. I #1 har jeg angivet præcist, hvordan man beregner en cirkels omkreds og areal.


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Du bliver simpelthen nødt til at slå de forskellige ord op i din lærebog - man kan ikke regne opgaver, når man ikke har læst og lært om de helt grundlæggende begreber som cirkel, diameter og radius.

Frem med bogen - !


Skriv et svar til: Hvordan regner man omkredsen af en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.