Matematik

HJÆLP!? Sandsynlighed og Trigometri

30. august 2010 af lulu00 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej hjælpsomme folk
 

jeg har et problem har siddet og lavet min afleveringsopgave til i morgen, og der er 3 opgaver jeg er usikker på, desuden gik jeg død i opgave 2, nogle der kan hjælpe der?...

opgave 3 har jeg prøvet at komme frem til noget, men har ikke kunne regne eller bruge formler hvilket man helst skal jo, så hvis der er nogle af jer der kunne hjælpe mig ville det være sødt af jer samt at dedt vil gøre mig en stor hjælp.

den sidste opgave, er opgave 6 om trigometri, hvor jeg mener at teorien er rigtig, men på en eller anden måde synes jeg ikke at jeg får nogle mulige resultater, håbar at i også kan hjælpe der.

PS. det haster...dokumentet til opgaverne(hvor der også er regnet på) har jeg lagt som link

På forhånd tak for hjælpen

Vedhæftet fil: Opgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du kan lægge filen i .doc format, er der flere, der kan hjælpe.


Svar #2
30. august 2010 af lulu00 (Slettet)

hovsa... self gør jeg det:) tak fordi du siger det...


Svar #3
30. august 2010 af lulu00 (Slettet)

så er den lagt ud som .doc fil

Vedhæftet fil:Opgaver.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Vedr. opgave 3a.

1 er ikke noget muligt udfald, hvis du kaster 2 terninger. Men jeg tror, at den skal angribes på en anden måde:
 

Hvis den "blå" terning lander på 1 er der 6 muligheder for den "røde" terning, hvoraf de 3 (1,3,5) giver en lige sum.

Altså 3 brugelige af 6 mulige udfald. Det samme, hvis den "blå" giver 2,3,4,5,6. Altså 18 brugelige af 36 mulige udfald.

Hvilket jo stemmer meget godt et første gæt ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2010 af Krabasken (Slettet)

opgave 3 b.

Viser den blå terning 1,2 eller 3 giver det ikke noget brugeligt udfald

                    -                    4        skal den røde vise  6

                   -                    5                        -                    5 eller 6

                  -                     6                        -                    4, 5  eller 6

Altså 6 brugelige af 36 mulige

P = 1/6   


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Opgave 2:

65% af de 40% mænd ansat mere end 7år = 0,65 * 0,40 eller 0,26 af alle ansatte

50% af de 60% kvinder ansat mere end 7 år = 0,50 * 0,60 = 0,30 af alle ansatte

Tilsammmen 0,56 af de ansatte har altså været der i mindst 7 år.

P = 0,56

Af disse 0,56 er 0,26 mænd.

P = 0,26/0,56 = 0,464


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Opgave 6

ABC er en retvinklet trekant.

cos 49,9 = hosliggende/ hypotenusen = AB/AC

AC = AB/(cos 49,9) = 465,75

cosD = (423^2+260^2-465.75^2) / 2*423*260                      (cos-relation)

D = 82?,26

Areal af ABC = ½ * AB * AC * sin49,4 = 53044,6

Areal af ACD = ½ * AD * CD * sin82,26 = 54489,0


Svar #8
31. august 2010 af lulu00 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen, og jeg vil lige sige at opgzve 6 fik jeg til at stemme igen da jeg fik kigget på den endnu flere gange...men rart at se vi har fået samme resultater:)

TAK FOR HJÆLPEN! :D


Skriv et svar til: HJÆLP!? Sandsynlighed og Trigometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.