Matematik

Vektorer

01. september 2010 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: A-niveau

To punkter A og B har koordinaterne, (4,5) og (1,x), hvor x er ubekendt.

a) Bestem x, når l AB l = 5

b) Bestem x, når l AB l = 2,573

- Findes der en bestemt regneregel, for at kunne bestemme x, udfra de oplysninger jeg har?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af mathon

Ja
    punktafstandsformlen = "vektorlængdeformlen"


Svar #2
01. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

Og det er den der lyder: l AB l = √(b1- a1)2 + (b2 - a2)2

Ikke? - Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal benytte den ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2010 af mathon

              

                              |AB|2 = (1-4)2 + (x-5)2

                              52 = (1-4)2 + (x-5)2


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2010 af Anders521

Hej Karl,

punkterne A og B kan skrives som (a1 , a2)= (4 , 5) og (b1 , b2)=(1 , x). Hjælper dette?

Mvh. Anders


Svar #5
01. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

Og hvordan skal jeg beregne den? Bare som en almidelig ligning?


Svar #6
01. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

Hej Anders, jeg ved godt at de kan skrives op sådan.

Mit problem er at jeg derfra så ikke ved hvad jeg skal gøre for at nå frem til X

Hilsen Karl


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.