Matematik

Regression

01. september 2010 af kris02 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har bog AB2 opg. 408 (hvis det hjælper nogle matematik mennesker)

Men opgaven lyder: Om en funktion f gælder, at en absolut x-tilvækst på 7 giver f en relativ tilvækst på 15%, hertil ved ejg at jeg skal bruge funktionen: f(x)=b*ax

- Derudover skal jeg bestemme den angivne funktionstype a

Men jeg har en idé om at den kommer til at hedde f(7)=b*1,15x

Men er den en måde man skal løse den på :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af Isomorphician

Sæt startværdien til 1, så har du to punkter du kan lave en forskrift ud fra:

(0; 1) og (7; 1,15)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det vides, at

f(x) = b·ax og

f(x+7) = b·ax+7 = 1,15·f(x) = 1,15·b·ax .

Det fører til ligningen

a7 = 1,15 , hvoraf

a = (1,15)1/7 = 1,0202


Svar #3
01. september 2010 af kris02 (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.