Matematik

Lineær vækst

01. september 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en forskrift:

P = 0,83* (F-32/1,8)+226,75

Og spørgsmålet er:

Kan denne forskrift reduceres eller omskrives på nogen tænkelig måde?
Hvis ja, hvordan?
Forklare det venligst for mig. :)

Mange tak!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal nok have en parentes omkring (F-32), for (F-32)/1,8 er en Fahrenheit temperatur omregnet til Celcius. Men ja, du kan samle konstanterne sammen til en enkelt konstant, og hvis min antagelse er korrekt, fås

P = (0,83/1,8)·F -0,83·32/1,8 + 226,75 , dvs

P = 0,461·F + 211,99


Svar #2
01. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Mange tak for svaret! :)
Og jeg har også sat en parentes omkring det i opgaven, men jeg glemte at gøre det her (desværre) - SP burde nok snart overveje at indføre brøkstreger. ^^


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2010 af Economist (Slettet)

#2 Det har de gjort.

Du skal bare kunne finde ud af at bruge det.

< equation>f(x)=\frac{1}{x}< /equation> (slet mellemrummene før equation, og du vil se ovenstående, når beskeden postes)


Skriv et svar til: Lineær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.