Fysik

Bølger

02. september 2010 af Svenstruppigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens..

Jeg sidder med en opgave som jeg ikke lige kan finde ud af, håber at der er nogen der kan hjælpe

Lyset fra en He-Ne laser (λ=632,8nm) sendes gennem et gitter med 600 ridser pr. mm og hen mod en skærm, hvor der dannes et antal pletter.

A) Hvad er gitter konstanten i meter?

B) Hvor stor en vinkel afbøjer gitteret lyset? (Første orden, dvs. for den første plet på hver side)

Jeg har prøvet at regne på opgave a, men ved ik om det er rigtigt;          1/600 = 0,0016670,001667/1000 = 0,000002 m

Taak på forhånd :)

                                                                                                                                     


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2010 af ablo2703 (Slettet)


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.