Fysik

Elektricitet

02. september 2010 af Svenstruppigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej... Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave;

En lampe på 60W, en lampe på 100W samt en 200W radio sluttes via en trestiksdåse til en 230 V stikkontakt.

A) Sidder pærerne i serie- eller parallelforbindelse?

B) Hvor stor bliver strømstyrken gennem hvert af de tre apparater?

C) Hvor stor er strømstyrken i ledningen fra stikkontakten?

Taak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2010 af mortenhs1 (Slettet)

A) parallel, du kan fjerne stikket uden at de andre går ud.

B

60/230=0,2609A

100/230=0,435A

200/230=0,87A


Svar #2
02. september 2010 af Svenstruppigen (Slettet)

Taak :D

Selvom jeg selv havde fundet ud af det..


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.