Matematik

Reducere

02. september 2010 af dj_romeo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er helt lost hvordan skal jeg løse denne opgave ??

Reducer: 5(a+b)(a+b) –3(a+b)(a-b) – 10 ab


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud, hæv minusparentesen korrekt, og reducer.


Svar #2
02. september 2010 af dj_romeo (Slettet)

kan du forklare mig hvordan jeg ganger den første parentens ud ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 5(a+b) * (a+b) -3 * ( a+b) * (a-b) - 10 *ab

2 * a^2 + 10 * a * b + 8 * b^2 - 10 * ab

?? tror jeg.. 


Svar #4
02. september 2010 af dj_romeo (Slettet)

#3

 5(a+b) * (a+b) -3 * ( a+b) * (a-b) - 10 *ab

2 * a^2 + 10 * a * b + 8 * b^2 - 10 * ab

?? tror jeg.. 

Nu er jeg endnu mere forvirret :s Hvordan er du kommet frem til det ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug de to kvadratsætninger

(a+b)2 = a2 + b2 + 2ab , og

(a+b)(a-b) = a2 - b2 .

Der ved fås

5(a+b)2 - 3(a+b)(a-b) - 10ab =

5(a2 + b2 + 2ab) - 3(a2 - b2) - 10ab =

5a2 + 5b2 + 10ab -3a2 + 3b2 - 10ab =

2a2 + 8b2 =

2(a2 + 4b2)


Svar #6
02. september 2010 af dj_romeo (Slettet)

Tak


Svar #7
02. september 2010 af dj_romeo (Slettet)

#5

Brug de to kvadratsætninger

(a+b)2 = a2 + b2 + 2ab , og

(a+b)(a-b) = a2 - b2 .

Der ved fås

5(a+b)2 - 3(a+b)(a-b) - 10ab =

5(a2 + b2 + 2ab) - 3(a2 - b2) - 10ab =

5a2 + 5b2 + 10ab -3a2 + 3b2 - 10ab =

2a2 + 8b2 =

2(a2 + 4b2)

Tak for det svar. Føler mig lidt dum for kan jo sagtens se at det var det der skulle til nu du skriver det. Har lige skrevet en personlig besked til dig herinde


Skriv et svar til: Reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.