Matematik

Beregn siden b i en retvinklet trekant?

03. september 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej når jeg har en retvinklet trekant, hvor a=3 og c=6,5,  hvordan finder jeg så siden b?

har prøvet mig frem ved at sige 3/6,5 = 0,46        cos-1(0,46) = 62,6 grader=A        cos(62,6) * 6,5 = 2,99

problemet med min udregning er bare at 2,99 slet ikke kan passe, så håber der er nogen af jer andre derude der kan finde ud af det her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2010 af mathon

                                              b = √(c2- a2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2010 af JKaram (Slettet)

Brug den Pythagoræiske Læresætning.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det, du har gjort, er, at du har regnet frem og tilbage. Det, du finder i din sidste formel, er sidelængden a = cos(62,6º)·c . Du finder den til 2,99 og ikke 3, idet du har afrundet flere gange på vejen dertil. Derimod kunne du have fundet b ved i den sidste formel at bruge sin i stedet for cos:  b = sin(62,6º)·c . Men da nu trekanten er retvinklet, er det simpleste at bruge Pythagoras, som vist af mathon i #1.


Skriv et svar til: Beregn siden b i en retvinklet trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.