Matematik

Ligger punkterne på samme linje...

03. september 2010 af meqez (Slettet)

Hej. Jeg har et spørgsmål. Jeg har en opgave hvor jeg har to punkter som danner en ret linje. Jeg skal så finde ud af om denne linje også rammer et tredje punkt. Hvilke formler skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2010 af mathon

find ligningen for linjen gennem de to punkter

indsæt det tredje punkts koordinater i ligningen og undersøg,
om det giver et
                                      • sandt
                                      • falsk

udsagn


Svar #2
03. september 2010 af meqez (Slettet)

Hvad mener du med sandt og falsk, og hvordan skal jeg sætte ko ordinaterne ind i ligningen? Hvis f.eks. ligningen hedder : y= 0,25x+9 . Hvordan skal jeg så behandle det 3. punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2010 af mathon

indsæt det tredje punk P3(xo,yo)'s
koordinater i
                                    y = 0,25·x + 9    

                                    yo = 0,25·xo + 9             og se om venstre siden er lig med højre siden.
                                                                          Hvis dette er tilfældet, ligger P3 på linjen gennem P1 og P2


Svar #4
03. september 2010 af meqez (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt. Kan du prøve at uddybe hvilke tal jeg skal sætte ind hvor?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

En linies ligning y = a·x + b har som løsninger kooridnaterne (x,y) for alle de punkter, der ligger på linien. Når man skal afgøre, om et tilfældigt valgt punkt P(x0;y0) ligger på linien , indsætter man punktets koordinater (x0;y0) i liniens ligning og stiller spørgsmålet:

er y0 = a·x0 + b ? .

Hvis det ved udregning vises, at svaret er "ja" (sandt), er (x0;y0) en løsning til liniens ligning, og (x0;y0) ligger på linien. Er svaret "nej" (falsk), er (x0;y0) ikke en løsning til liniens ligning, og (x0;y0) ligger derfor ikke på den opgivne linie.


Skriv et svar til: Ligger punkterne på samme linje...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.