Matematik

Liter i en cylinder?

05. september 2010 af daniel123242 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg er ved at lave FSA problemregning Maj/Juni og jeg er kommet til spørgsmålet:

En figur har formen som en cylinder. Den er 10m høj og 2m i diameter. Hvor mange liter kan beholderen rumme?

Jeg håber nogen kan hjælpe mig. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

Formlen for rumfang = V = π·r²·h

V = π · r² · h

V = 3,14 · (1 · 1) · 10

V = 31,4 dm8

(1 liter = 1 dm³)

Resultat = 31,4 liter kan den rumme


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

V = Rumfang

π = pi = 3,14

r = radius = ½ diameter

h = højde


Svar #3
05. september 2010 af daniel123242 (Slettet)

 Tak


Skriv et svar til: Liter i en cylinder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.