Matematik

hjælllllllllp

05. september 2010 af miss2144 (Slettet) - Niveau: A-niveau

angiv f'(x0) i hvert følgende tilfælde:

1) f(x) = ( 3x-7) (2x2+1)

2) f (x) = (3√x-1) (x2-7x)

3) f(x) = (√x + 3) ( √x-3)
 

er der en som kan løse en af dem for mig så jeg ved med sikkerhed hvordan jeg skal regne det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Dynin (Slettet)

#0 oki ...

ad 3 f(x) = (√x + 3) ( √x-3)=x-9 så f'(x)=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug reglerne for differentiation af et produkt :

(gh' = g'h + gh'

F. eks.

1) f'(x) = (3x-7)'(2x2+1) + (3x-7)(2x2+1)'

   = 3(2x2+1) + (3x-7)(4x)

   = 6x2 + 3 + 12x2 -28x

   = 18x2 -28x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2010 af Dynin (Slettet)

#2 I opgaver som disse, er det vel nemmere bare at regne parenteserne ud og diff. ledvist?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det kan man sikkert diskutere til hudløshed, hvad der er nemmest. Hvis du mener, at det er nemmere at gange to 2-leddede størrelser sammen end at gange 2-leddede størrelser med et enkelt led, ja, så har du helt ret.


Svar #5
05. september 2010 af miss2144 (Slettet)

tusind tak for hjælpen ... vil du ikke være venlig og regne 2 ern også så jeg sikker på jeg er helt med på det


Skriv et svar til: hjælllllllllp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.