Fysik

Kræfter

06. september 2010 af Chrestian (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Kære Studieportalen ..

Jeg sidder med en opgave hvor vi har to spejdere. Disse bærer en 8 m lang flagstang på 56 kg. Den ene bærer 2 m inde fra den ene side og den anden 3 m inde ved den anden side. 

Bestem størrelsen af de kræfter, som hver af de to spejdere påvirker flagstangen med?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af kieslich (Slettet)

en start

Vedhæftet fil:Ikke-navngivet.pdf

Svar #2
06. september 2010 af Chrestian (Slettet)

 Ja ved ikke rigtig hvordan jeg kommer igang?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2010 af kieslich (Slettet)

Har I lært om kraft momenter ??


Svar #4
07. september 2010 af Chrestian (Slettet)

 Jep det er det vi arbejder med nu (:


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. september 2010 af kieslich (Slettet)

Kraftmomentet for en vandret homogen stang ophængt i den ene ende er:

M = ½*d*g*L2       d = densiteten = 7kg/m     g = tyngdeaccelerationen    L = længden af stangen

Står i din bog eller formelsamling.

Lad nu A (ham der er 2 meter fra enden) være fast. Vi skal så beregne hvor stor en kraft B skal bruge for at holde flagstangen vandret.

Flagstangens moment (omkring A) MA = ½*7*g*62  -  ½*7*g*22     tyngde på højre side - tyngde på venstre side.

B står 3 meter fra A, så hans moment = 3*FB     hvor FB  er den kraft han bruger.  

De to momenter skal ophæve hinanden så    3*FB  = MA        udregn og find FB 

Gør nu det samme hvor B er fast og find FA


Svar #6
09. september 2010 af Chrestian (Slettet)

 Hvordan kan densiteten indgå?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2010 af kieslich (Slettet)

Densiteten er masse pr. længde. Ved godt det ikke er den sædvanlige opfattelse af ordet, men flere lærebøger bruger det.


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.