Matematik

Vektorer

06. september 2010 af Chris2007 (Slettet)

I et koordinatsystem i planen er der givet to vektorer:
a= (5, 2) og b = (-3, 7) 
 

a) Tallet t beregnes, således at a+tb er vinkelret på b. 

b) Længden af b´s projektion på a beregnes.

Hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

der kan ikke hjælpes, reklamen fylder næsten hele siden, her står kun et hjælp


Svar #2
06. september 2010 af Chris2007 (Slettet)

Så får du den her:

I et koordinatsystem i planen er der givet to vektorer:
a= (5, 2) og b = (-3, 7)
 

a) Tallet t beregnes, således at a+tb er vinkelret på b.

b) Længden af b´s projektion på a beregnes.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

(5,2)+t*(-3,7)=(5-3t,2+7t), så skal der gælde (5-3t,2+7t)*(-3,7)=3*(3t-5)+7*(2+7t)=0, gang ud og løs den m.h.t. t


Svar #4
06. september 2010 af Chris2007 (Slettet)

Okay.. hvilke formler benytter du?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

jeg benytter de formler, der står i din lærebog, addition af vektorer, multiplikation af en vektor med et tal samt den kendsgerning at ortogonale vektorers prikprodukt er lig 0 (se også om det i din bog)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.