Fysik

hjælp

07. september 2010 af mordiie (Slettet) - Niveau: B-niveau

i et forsøg har man undersøgt, hvordan frekvensen for en svingende streng afhænger af stregens længde: forsøgsresultaterne i denne tabel

længde/m       0,40   0,60   0,80   1,00   1,20   1,40 

frekvens/Hz     75       50       38    29    24         21

a. påvis, at frekvens er med god tilnærmelse omvendt proportional med længden.

b. hvilken frekvens vil strengen afgive, hvis den forlænges til 1,8 m?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af JKaram (Slettet)

Hvad skal du have hjælp med?

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2010 af ramme2 (Slettet)

a. påvis, at frekvens er med god tilnærmelse omvendt proportional med længden.

X     længde/m        0,40     0,60    0,80    1,00    1,20     1,40

Y    frekvens/Hz       75        50       38       29        24        21


X*Y =K                    30         30       30,4     29       30        29,4

For omvendt proportionalitet gælder   X*Y = K  (konstant)    Da produktet af de fundne værdier for frekvens og længde er nogenlunde konstante (K=30) , kan forsøget betragtes som vellykket. 

b       1,8*y =30        Y =30m HZ /1,8 m       Y = 16,67 HZ  

  


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.