Matematik

Sandsynlighed? hjælp??

07. september 2010 af Mary2002 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej igen alle sammen, mangler lige sidste opgave. Jeg kan intet om sandsynlighed, og har aldrig brudt mig om det. Det er en opgave, som jeg har brug for hjælp.

I en pose ligger 10 blå, 7 røde og 3 sorte kugler.

Udfaldsrummet er ___ (Hvad betyder udfaldsrummet?)

Angiv i % sandsynligheden for at trække en kugle, som er

blå ___ %                    sort___% 

rød eller blå ___ %    ikke rød ___ &

Er simpethen lost jeg ved intet om det og det haster, så er der nogen der vil hjælpe og forklare mig hvordan man gør det?

Pa forhånd tak:)


Svar #1
07. september 2010 af Mary2002 (Slettet)

Jeg føler mig flov over at spørge om hjælp så meget:S

Udfaldsrummet er det ikke 20?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 vi har ialt 20 kugler: 

50% chance for en blå.

35% for en rød.

15% for en sort.  ( simpel procent regning )   (slut / start) * 100

10blå ud af 20 ialt. = 10/20 * 100 = 50% 

for rød og blå, skal man så: 

du har 10 blå og 7 røde, dermed 17kugler ud af 20kugler. 

17/20*100 = 80%

U = ( blå, rød, sort )  --> du kan jo kunne komme afsted med en af de tre muligheder..

prøv det sidste selv..


Svar #3
07. september 2010 af Mary2002 (Slettet)

#2 Arhh nu forstår jeg ej tusind tak, det hjalp rigtig meget nu har jeg da i det mindste en ide' om hvordan.

Jeg ved ikke hvad jeg skulle havde gjort uden din hjælp. Tak:)


Svar #4
07. september 2010 af Mary2002 (Slettet)

#3 hov der ved  "for rød og blå, skal man så:

du har 10 blå og 7 røde, dermed 17kugler ud af 20kugler.

17/20*100 = 80%"

Er der så ikke en fejl, 17/20*100= 85% og ikke 80 % ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 Det var godt det kunne hjælpe. :-)


Svar #6
07. september 2010 af Mary2002 (Slettet)

#5 hehe ;)


Skriv et svar til: Sandsynlighed? hjælp??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.