Fysik

Regning med densiteter

07. september 2010 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Jeg har lige lidt problemer med nogle opgaver, som jeg troede jeg kunne finde ud af, men jeg synes ikke resultatet lyder rigtigt.

Opgaven lyder: Jensen vil anlægge en haveterrasse på 5 meter · 4 meter med betonfliser. Fliserne måler 50 cm · 50 cm · 5 cm og skal lægges i et 15 cm tykt lag sand.

a. Hvor mange m3 sand skal der bruges?

Mit svar: V= 5m · 4m · 0,15m = 3m3

Er det rigtigt?

b. Hvor meget vejer sandet?

Mit svar: m = ρ · V           m = 1,6 g/cm3 · 0,000003cm3 = 0,0000048

Passer det?

På forhånd tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Sarahhjælp (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2010 af Sarahhjælp (Slettet)

Hej :D

Jeg sidder også og laver den opgave har fået det samme som dig har du lavet opg b


Svar #3
07. september 2010 af sweeti14 (Slettet)

Den med hvor meget sandet vejer? Den står lige under a i første indlæg


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Rumfanget ser rigtigt ud, V = 3m3 . Lav nu først massefylden ρ = 1,6g/cm3 om til kg/m3 :

ρ = 1,6g/cm3 = 1,6·10-3kg/(10-2m)3 = 1,6·10-3·106kg/m3 = 1600kg/m3 , så massen af sandet er

m = ρV = 1600·3kg = 4800kg .


Svar #5
09. september 2010 af sweeti14 (Slettet)

Nåe tak :)


Skriv et svar til: Regning med densiteter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.