Matematik

Procent.

07. september 2010 af CecilieSvendsen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvor meget er det hele hvis 10% svarer til 5 kr? = 5*10 = 50 kr?

Hvor meget er det hvis 3% svarer til 9 kr? = 3*9 = 27 kr?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det første resultat er rigtigt; men din generalisation til resultatet, som udtrykt i dit forslag til 2), er forkert.

1) 10% = 1/10, så det hele = 5kr/(1/10) = 10·5kr = 50kr.

2) Udtryk 3% som en brøk og find så det hele. Eller find først 1% og dernæst 100%.


Svar #2
07. september 2010 af CecilieSvendsen (Slettet)

I nummer 2)

Skal jeg så ikke sige 9:3 = 3

også gange det med 100 for at finde 100%. og det er så 3*100= 300?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- 100% af noget er 100 gange så meget som 1% af det samme noget.


Svar #4
07. september 2010 af CecilieSvendsen (Slettet)

AHHHH!!

Tak skal du ha' :)


Skriv et svar til: Procent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.