Matematik

Ligninger med brøker

08. september 2010 af MyDearKyoKun (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har problemer med at løse nogle ligninger med brøker og håber, at nogen her kan hjælpe mig.

Ligning #1 ser således ud:

((x-2)/6) - ((2x+13)/8) = (37/24) - ((12+x)/4)

Hvordan løser jeg den?

Beskriv gerne fremgangsmåden med ORD også, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af Anders521

Hej Tine,

det gælder om at finde værdien for x sådan at din ligninger giver et sandt udsagn, f.eks. 12=12. Hvis jeg var dig så ville jeg først samle de led indeholdende variablen x på den ene side af lighedstegnet, dvs. leddene

((x-2)/6),  ((2x+13)/8) og (12+x)/4)

og dernæst samle dem til et led. Hvad tror du er det næste trin Tine? Prøv at fortsætte.

Mvh. Anders


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2010 af mette48 (Slettet)

((x-2)/6) - ((2x+13)/8) = (37/24) - ((12+x)/4)    

start med at få fjernet brøkerne ved at gange alle led med fællesnævneren, som er 24

derefter hæver du parenteserne og trækker  sammen


Svar #3
08. september 2010 af MyDearKyoKun (Slettet)

Mange tak! Jeg vil prøve mig lidt frem med de forslag! :-)

Mvh. Tine


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2010 af miefreja (Slettet)

er der nogle som kan hjælpe mig med denne:

(6/3)=(2x/4) + X


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2010 af mette48 (Slettet)

(6/3)=(2x/4) + X                     gang alle led med fællesnævneren, der her er 12, forkort derefter brøkerne, så er der ikke brøker mere.


Skriv et svar til: Ligninger med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.