Matematik

Afstandsbedømmelse med tan

09. september 2010 af matthie (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej :)

Jeg har problemer med følgende opgave:

En båd sejler fra havn A til havn B, således at sejlruten bliver linjestykket A til B.
I positionen P på sejlruten modtager båden et radiosignal fra et fyr C under en vinkel på 50,2° med sejlretningen

Figuren ser således ud: http://img844.imageshack.us/i/ravesf.jpg/

Ved hjælp af et kort bestemmes følgende afstande:


|AB|=95 sømil, |AC|= 84 sømil og |BC|= 53 sømil

Jeg skal beregne bådens afstand til havnen B på det tidspunkt, hvor båden modtager radiosignalet dvs.

Jeg skal beregne |PB|

Nogen som ved hvad formel jeg skal bruge?
 

mit bud ville være tangens.

På forhånde tak,
Mathias C.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- tangens er en funktion, ikke en formel.


Svar #2
09. september 2010 af matthie (Slettet)

 okay så funktion xD - men nogen som har et forslag til fremgangs måde ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find vinkel B af en af cosinusrelationerne i ΔABC . Da kendes de to vinkler i ΔPBC, og dermed kendes også den tredje vinkel <PCB i trekanten. Bestem nu |PB| af sinusrelationerne i ΔPBC .


Svar #4
09. september 2010 af matthie (Slettet)

 Okay mange tak :)


Skriv et svar til: Afstandsbedømmelse med tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.