Matematik

Slagterbutik

10. september 2010 af Imprafir (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, har en opgave hvor jeg skal beregne prisen på 1kg rent kød og prisen på 1kg fedt:

Oplysningerne er således:

1kg hakket oksekød med 20% fedt = 35kr.

1kg. hakket oksekød med 8% fedt = 45kr.

Jeg skal samtidig prøve at forklare resultatet.

Men har ikke helt forstået hvad der menes med "rent kød"...

Jeg har resultatet som er = 51,67 for det rene kød og -31,67 for fedtet ud fra bogen.

Men ved ikke helt hvordan jeg kommer frem til dette, men går ud fra at det har noget med ligninger at gøre.

Nogle der kan hjælpe med lidt på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2010 af mette48 (Slettet)

Er du sikker på at prisen på fedtet er negativ?

Hvorfor starter du en ny tråd, når der allerede er svar til dig i den gamle?

Een tråd må da være nok.

Mærkeligt!

Løsningen er tilsyneladende rigtig, men man kan da ikke have en negativ pris på fedtet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2010 af mette48 (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=885938


Svar #3
10. september 2010 af Imprafir (Slettet)

Jeg beklager, men jeg var ikke vidende om en anden tråd der omhandlede samme opgave. Jeg tjekkede ellers portalen inden jeg postede.

Mærkeligt! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg havde ikke lagt mærke til at det var en anden der skrev denne tråd.

Jeg håber du fik lidt ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 -- Din løsning til ligningerne er korrekt. Opgaven har kørt i flere år på Portalen, og flere har undret sig over den negative pris på det rene fedt. Det er derfor, der er et spm b): overvej eller forklar resultatet. Prisen på hakket kød afhænger åbenbart af andre faktorer end kun prisen på ingredienserne, f.eks. værdien af det ekstra arbejde, der skal til for at hakke kødet.


Skriv et svar til: Slagterbutik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.