Matematik

HJÆÆÆLP! REDUKTION!!!

11. september 2010 af msdym (Slettet)

Hej alle!

Følgende udtryk skal reduceres:

(2x+3)2 + 6(1-2x) 

Jeg får det til 4x2 + 15 - 12x

MEN lommeregneren giver et andet forslag.. NOGLE DER KAN HJÆLPEEE??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2010 af Teazy (Slettet)

(2x+3)^2 + 6(1-2x) = 4x^2 + 12x + 9 + 6 -12x = 4x^2 + 15


Svar #2
11. september 2010 af msdym (Slettet)

 Tak for det, men hvorfor skal der stå + 12x i første del altså 4x^2 + 12x + 9 + 6 -12x


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2010 af Teazy (Slettet)

Det er kvadratet på en 2-ledet størrelse -> (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab  - med andre ord, du ganger hvert ind på begge led i begge paranteser.

Håber det gav lidt forståelse..


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP! REDUKTION!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.