Matematik

Brøker

11. september 2010 af Wutever (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hejsa :)

Jeg vil gerne høre...

Hvordan minusser man en brøk med et tal(eller x)?

Min opgave lyder sådan:

x/5 - x

og jeg er gået helt i stå... :(

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2010 af mathon

                (x/5) - (5x/5) = (x-5x)/5 = -4x/5 = -(4/5)x = -0,8x

eller
                0,2x - x = (0,2 - 1,0)x = -0,8x


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.