Afsætning

Målgruppe

11. september 2010 af mal45 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med hvilke modeller jeg skal bruge når spørgesmål lyder:

Analyser og vurder om virksomhedens målgruppe og potionering er den optimale.


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. september 2010 af Snarre (Slettet)

Når man reklamerer er en målgruppe er "den gruppe af personer der ønskes påvirket gennem kommunikationen". I økonomi er det "Den gruppe af personer der køber produktet / varen". Dvs. en målgruppe er dem man henvender sig til med enten sin reklame eller sit produkt. Det der kendetegner en målgruppe er typisk deres alder, deres forbrug, deres indtægt, deres livsstil, deres køn, deres bopæl etc. Hvis man ved meget om sin målgruppe kan man henvende sig til dem på en meget præcis måde, og får derved større effekt af sin reklame, fordi personerne i målgruppen føler at produktet giver mere mening for dem og virker relevant for dem i højere grad end ellers. Det er imidlertid let at tage fejl af sin målgruppe, og skyde forkert med sine reklamer: eksempelvis ved at sætte annoncen i de forkerte blade, på den forkerte tv-kanal eller ved at bruge billeder eller sprog / slogans som målgruppen ikke forstår eller synes om.

Det du skal analysere er (1) Hvad for en målgruppe virksomheden bag produktet gerne vil henvende sig til (hvem siger de at de vil sælge det her til?), og (2) Hvad for en målgruppe tror du reklamen rent faktisk vil henvende sig til (ud fra en vurdering af hvad reklamen indeholder).

At positionere sig vil sige at fortælle om sig selv i forhold til andre. Når en virksomhed positionerer sig overfor en målgruppe er det oftest ved indirekte at fremstille sig selv som "den der løser det her problem for dig" eller "vi er det anvarlige miljørigtige alternativ" eller "vi er de billigste" eller lign.


Svar #2
12. september 2010 af mal45 (Slettet)

Okay tusind tusind tak for det :) Så jeg skal faktisk ikke bruge nogle modeller fra Afsætning men bare analysere det som du har skrevet..??


Skriv et svar til: Målgruppe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.