Fysik

Neutronstjernens densitet

12. september 2010 af Bahjo (Slettet)

 En typisk neotronstjerne  har en masse som solens (1.98 gange 10^30) og har en radius på 10 km. 

Hvor meget er neutronstjenens densitet?

Hvor meget vejer en teskefuld af neutronstjernestoffet?

For at finde rumfanget af neutronstjernen siger vi 1.33 * 3.14(phi) * r^3 = 1.33 *3.14 * 10^3 = 4176. Passer dette?

densiteten =masse/Rumfang, = (1.98 * 10^30) / 4176= ?????  nogen der kan hjælpe mig med at regne dette ud?

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Husk enheder...

Din lommeregner kan regne det ud for dig.


Svar #2
12. september 2010 af Bahjo (Slettet)

Min lommeregner mangler batterier, så sidder med min gamle lommeregner fra 7 klasse hehe. skal bare vide om selve udregningerne passer,  er jeg på rette vej ?

1.33 * 3.14(phi) * r^3 = 1.33 *3.14 * 10^3km = 4176. Passer dette?

densiteten =masse/Rumfang, = (1.98 * 10^30) / 4176km= ????? nogen der kan hjælpe mig med at regne dette ud?

Jeg har sat enhederne ind nu.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Utroligt at folk sidder og skriver et sådant indlæg på en PC (eller Mac), og så ikke kan finde ud af at bruge computeren, som jo er en meget stor lommeregner. Der er en lommeregner indbygget i Windows, der sagtens kan klare simple tal som disse.


Skriv et svar til: Neutronstjernens densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.