Matematik

hjælp

13. september 2010 af SnQQ (Slettet) - Niveau: C-niveau

En hugorms aktivitet afhænger af dens temperatur. når en hugorm er 20 grader, har den en aktivitet på 5,5 meter pr. minut, aktivitet fordobles, når hug ormen stiger 10 grader

opgave 1) hvad er aktivitet i meter pr minut når den er 30 grader?

jeg skal bruge noget med logritmen, men jeg har glemt hvordan kan nogen hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af mathon

                               f(t) = y = b·at

                                           2 = a10


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2010 af nordfyn (Slettet)

Det er jo bare at sige.

5,5*2^(n)

hvor n er antal gange der stiges med 10. 


Svar #3
13. september 2010 af SnQQ (Slettet)

ok takker. matematik er ikke en stærk side af mig :)


Svar #4
13. september 2010 af SnQQ (Slettet)

okay jeg er lost igen. nu skal jeg finde meter pr. minut ved 22 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2010 af mathon

                               f(t) = y = b·at

                                           2 = a10

                                           a = 21/10 ≈ 1,07177

                                           b = 5,5·1,07177-20 ≈ 1,375

                               f(t) = 1,375·1,07177 t        

..........................

                               f(22) = 1,375·1,0717722 ≈ 6,32


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Der står i opgaven, at når t stiger med 10°, fordobles aktiviteten.

Så når t stiger fra 20° til 30°, bliver aktiviteten altså 2 * 5,5 = 11 m/sek

- Uden logaritmer . . .


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.