Matematik

Eksponentielle familier

14. september 2010 af JulieJense (Slettet)

En eksponentiel funktion vokser 2,36% per enhed og grafen for funktionen går gennem punktet (30,50).

Bestem forskriften for funktionen.

Her har jeg gjort følgende: r=0,0236 --> a=1+r=1,0236 og b=y/a^x=50/1,0236^30 =24,83

Er dette korrekt? Jeg skal nu bestemme følgende:

Hvor mange procent vokser funktionen over 6 enheder?

Hvordan gør jeg det?

Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af peter lind

Det er korrekt

100(f(x+6)-f(x) )/f(x)  x vil gå ud under beregningerne


Skriv et svar til: Eksponentielle familier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.