Fysik

iDEALGAS

12. juni 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej - nogen af jer der kan fortælle mig helt præcist hvad en idealgas er? Det ville være dejligt

Svar #1
12. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

En idealgas er en gas, der ikke påvirkes af andre gasser.

fx alle ædelgasserne

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2003 af Lurch (Slettet)

For at en gas er en ideal gas, kræves det at den reagerer efetr nogel bestmte principper, tryk, temperatur volume. Når gasser er ekstremt varme, ophører de med at være idealgasser. Der gælder ikke længere de kendte sammenhænge mellem tryk og temperatur f.eks.

Svar #3
12. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Det er ikke rigtigt det som Mille skriver. Gassen i fx en lighter, som i øvrigt er en idealgas, består hovedsageligt af butan og propan - og hvis de to gasser ikke "påvirker" hinanden hvad gør de så??

Idealgasligningen= p*V=n*R*T
Idealgasligningen angver sammenhængen mellem en gas` tryk(p), volumen(V), stofmængde(n) og absolut temperatur(T).

R: Kaldes gaskonstanten og er en naturkonstant.

Du burde dog læse den mere uddybende forklaring i din kemibog.. Her står bl.a. definition på tryk(p=F/a). Bogen fortæller også om den lineære sammenhæng mellem tryk og temperatur, og giver derved forståelse for hvorfor der anvendes absolut temperatur og ikke celsiusskalaen...

Svar #4
12. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

"Når gasser er ekstremt varme, ophører de med at være idealgasser. Der gælder ikke længere de kendte sammenhænge mellem tryk og temperatur f.eks."

Det passer egentligt heller ikke. Der er en lineær sammenhæng mellem tryk og temperatur.

Hvis du ikke har en kemibog(eller en særligt god kemibog), så kan jeg anbefale dig at låne "Kemi 2000 C-niveau" af Helge Mygind...

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2003 af Lurch (Slettet)

SC>> Den sammenhæng du skriver der, er netop idealgas ligninge! Den gælder ikke altid! Når gasser er ekstremt varme, f.eks. under specielle stjernefaser

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2003 af MarieBS (Slettet)

Den anbefaling kan jeg kun tilslutte mig. Helge Mygind er den bedste! (Og han er min lærer...)

Svar #7
13. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

I min fysikbog står der at idealgasligningen kun gælder ved idealgasser, og at gasser ikke er det hvis der er meget vanddamp i dem. Det var sådan set alt hvad jeg ved om den sag.

Skriv et svar til: iDEALGAS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.