Fysik
Mol
12. juni 2003 af
SP anonym (Slettet)
Og så hvis der var nogle der kunne give en helt korrekt definition på Mol. Altså Molarmassen osv.
På forhånd tak
På forhånd tak
Svar #1
12. juni 2003 af SP anonym (Slettet)
mol er en enhed for stofmængde, ved kemiske beregninger og koncentrationsangivelser. Et mol er den stofmængde, som indeholder 6 x 10^23 partikler 8 atomer, molekyler el. ioner )
Svar #2
12. juni 2003 af Lurch (Slettet)
Molarmassen er massen af 1 mol, af det stof du kigger på i gram.
Molarmassen er desuden også atommassen af stoffet i units
Molarmassen er desuden også atommassen af stoffet i units
Svar #3
12. juni 2003 af SP anonym (Slettet)
Siden jeg nu var oppe til eksamen(11) i netop det emne, så vil jeg da lige give mit besyv med :)
Der er proportionalitet mellem et stofs stofmængde(enhed: mol - betegnes n) og dets masse. Det konstante forhold mellem disse to størrelser kaldes stoffets Molare masse(betegnes M).
Definitionsligning: M=m/n
Ved omskrivelse af definitionsligningen kan du bl.a. finde de andre to ligninger: m=M*n og n=m/M.
Det som Gustav skriver kaldes også for Avogadro konstanten(naturkonstant).
Alt dette burde du dog kunne læse i din bog :]]
Der er proportionalitet mellem et stofs stofmængde(enhed: mol - betegnes n) og dets masse. Det konstante forhold mellem disse to størrelser kaldes stoffets Molare masse(betegnes M).
Definitionsligning: M=m/n
Ved omskrivelse af definitionsligningen kan du bl.a. finde de andre to ligninger: m=M*n og n=m/M.
Det som Gustav skriver kaldes også for Avogadro konstanten(naturkonstant).
Alt dette burde du dog kunne læse i din bog :]]
Skriv et svar til: Mol
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
