Matematik

Angiv forskrift, lineær funktion

16. september 2010 af sdj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Angiv en forskrift for den lineære funktion f, hvor

f(-1)=2

Jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre. Jeg ved at hvis x=-1 så er y=2. Nogen der kan fortælle mig hvad jeg skal gøre? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2010 af mathon

...der mangler en oplysning om retning/hældningskoefficient eller et punkt mere......


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2010 af mindleaving (Slettet)

For en lineær funktion gælder f(0) = 0.

Hældningen beregnes så med formlen: (y2-y1) / (x2-x1). Du har to punkter som du kan indsætte.

Derudover er en lineær funktion altid på formen:

f(x) = a*x.

a er i dette tilfælde den hældning som du lige har beregnet.


Svar #3
20. september 2010 af sdj (Slettet)

 Tak, jeg har fundet ud af det. 


Skriv et svar til: Angiv forskrift, lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.