Musik

hjælp til andengrads ligning

17. september 2010 af Chardonnay1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave hvor jeg har fået to sæt rødder til andengradsligninger

det ene sæt rødder er 1 og 3

det andet sæt rødder er  -2 og 3

Jeg bliver så bedt om at finde andengradsligninger der passer til de to sæt ??????

hjælp jeg er lost!!!!!


Brugbart svar (3)

Svar #1
17. september 2010 af ramme2 (Slettet)

faktoriser kvardraterne     f(x)= ax2+bx+c=    a(x-x1)(x-x2)      sæt rødderne ind på x1 og x2 plads.   Sæt a(x-x1)(x-x2) =0

Gang derefter paranteserne ud. Gør det for både det ene og det andet sæt rødder, således at du får 2 andengradsligninger. Hvis du ikke forstår det så gør jeg det for dig


Svar #2
17. september 2010 af Chardonnay1 (Slettet)

ihhh tak tak jeg prøver lige smiler


Svar #3
17. september 2010 af Chardonnay1 (Slettet)

hmm det funger ikke helt for mig


Brugbart svar (3)

Svar #4
17. september 2010 af ramme2 (Slettet)

(x-1)*(x-3) = 0    det er første sæt rødder med rødderne 1 og 3. Gang paranteserne ud.  

Sæt derefter det andet sæt rødder(x1= -2 =og  x2= 3 )  ind på lignende måde i udtrykket a(x-x1)(x-x2) = 0


Svar #5
17. september 2010 af Chardonnay1 (Slettet)

altså hvorfor er  f(x)= ax2+bx+c= a(x-x1)(x-x2)

når jeg har rødderne 1 og 3 vil det vel sige at punktet (1,0) og (3,0) er i parablen ik?

og er X1 = 1 og X2 =3???

ved indsættelse af disse tal får jeg:

a(x-1)(x-3) = a(x^2-3x-x+3) =a(x^2-4x+3) = ax^2 -4ax +3a ???? og hmmm hvad kal alle de a'er så lave der???


Svar #6
17. september 2010 af Chardonnay1 (Slettet)

hov så ikke lige du havde skrevet før jeg selv skrev igen

kigger lige på det du skriver. vil virkelig gerne forstå det der


Brugbart svar (3)

Svar #7
17. september 2010 af ramme2 (Slettet)

(x-1)*(x-3) = 0   ⇒    x2-x-3x+3 = 0  ⇒   x2 -4x +3 = 0

rødderne x1= -2 =og x2= 3  sættes ind i udtrykket (x-x1)(x-x2)=0

(x+2)(x-3) =0   ⇒   x2 -x -6 = 0      Løsninger med fed er opgavens facit.  Løser du disse andengrasligninger ved hjælp af diskriminantmetoden får du igen de samme rødder. I denne opgave skulle du arbejde baglæns.

Jeg tror du vil forstå det hvis du kigger tråden igennem.


Svar #8
17. september 2010 af Chardonnay1 (Slettet)

tusinde tusinde tak for din hjælp...

altså det vi "bare" gør er at faktoriserer an andengrads ligning???

Således at f(x) = ax^2 + bx + c blir det samme som 0 = (x-x1)(x-x2)

Og så sætter vi bare vores to værdier for hhv x1 og x2 ind og regner baglæns????

det eneste jeg nu ikke forstår er hvorfor vi bare må "skippe" a'et uden for parentesen i: a(x-x1)(x-x2)??????


Brugbart svar (2)

Svar #9
17. september 2010 af ramme2 (Slettet)

Det a skal du ikke fokusere så meget på i dette tilfælde. Det lyder som om du har forstået det, man regner bare baglæns, men det er næsten nemmere end at løse en normal andengradsligning.  Det er også første gang jeg ser den type opgave.  


Skriv et svar til: hjælp til andengrads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.