Fysik

Spørgsmål omkring enhed

17. september 2010 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa. Jeg har lavet et forsøg med tryk hvor jeg har fundet et sammenhæng mellem vandets tryk og vandets dybde. Se vedhæftet fil.

Mit spørgsmål er når at jeg skal finde vands densitet ved at dividere med tyngdeaccelerationen og så får et tal, hvilken enhed er det så Det er meningen jeg ud fra funktion som i kan se i det vedhæftede skal bestemme vands densitet. Men tror vi har lavet en fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Din tabel viser dybde i cm; men det skal vist være m.

Trykket i dybden d er

P =  P(luft) + g·ρ(vand)·d

så din koefficient a er = g·ρ(vand) .  Koefficienten har enheden N·m-3 så massetætheden for vand findes som

ρ(vand) = a/g der må komme ud i enheden N·m-3/(ms-2) = kg·m·s-2·m-3·s2·m-1 = kg·m-3 , hvilket jo er at forvente som enhed for en massetæthed.


Svar #2
17. september 2010 af slapdack (Slettet)

så densiteten er 0,67 g/cm^3 => 670 kg/m^3 ifølge mit forsøg ?

(jeg ved godt vands densitet bør ligge på omkring 1 g/cm^3)


Svar #3
17. september 2010 af slapdack (Slettet)

 og ups, tallene er i m.  Skrev bare cm i tabellen i stedet for m. Værdierne er i m


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Atmosfærens tryk (under normale omstændigheder ved jordoverfladen, osv.) er ca. 101kPa. I din tabel har du trykværdier i omegnen af 10 kPa. Men du springer frit til den konklusion, at atmosfærens tryk aflæses til 101kPa. Et eller andet hænger ikke helt sammen. Hvis det nu bare er en kommafejl i din tabel, finder du en hældningskoefficient på a = 6,667 , der skal oversættes til 6667 Nm-3 , idet trykkene er i kPa. Dette skal så divideres med g=9,82ms-2 , så i forsøget finder du

ρ(vand) = 679 kg·m-3

Med den opgivne måleusikkerhed er man nødt til at angive resultatet som

ρ(vand) = 8·102 kg·m-3

og du må så efterfølgende vurdere usikkerheden på resultatet.


Svar #5
17. september 2010 af slapdack (Slettet)

 Hvorfor i skal jeg skrive ρ(vand) = 8·102 kg·m-3 ?

og svarer 679 kg·m-3 ikke til 

679 kg pr. m^3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Undskyld, jeg mente 7·102 kg·m-3


Svar #7
17. september 2010 af slapdack (Slettet)

 Okay men hvorfor skal jeg angive det sådan?

og svarer 679 kg·m-3 ikke til

679 kg pr. m^3 ?


Skriv et svar til: Spørgsmål omkring enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.