Matematik

færdighedsregning, et par opgaver.

18. september 2010 af iNx (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg sidder med en færdighedsregning og kan ikke finde ud af de her. Så hvis nogle gad forklare grundigt hvordan de løses ville det være perfekt.

1.)    3·(5a - 2b) - 2b

2.)    (a - 2)·(3 + a)

3.)    1,6 + 1/5 <--- det er en brøk

4.)     3· 4/3 <----- også en brøk

5.)    -3x - 7 = -22

6.) √8 · √2       √=kvadratrod

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af Mimical (Slettet)

1) Gang ind i parantesen, hæv den og træk sammen.

2) Gang paranteserne sammen.

3) Lav enten den ene faktor om til brøk eller den anden til decimal og læg sammen.

4) Her ganges tælleren med 3.

5) Gang ligningen med (-1) og træk 7 fra på begge sider af ligningen. Find x.

6) Brug potensregnereglerne ar · as = ar+s  og r√a = a1/r.


Svar #2
18. september 2010 af iNx (Slettet)

Hej, tak for dit svar.

Jeg har lige et par spørgsmål. Hvad vil det sige at gange ind i parentesen? og den anden potensregl forstår jeg ikke helt (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2010 af Mimical (Slettet)

1) 3·(5a - 2b) - 2b = (15a - 6b) - 2b =15a - 6b - 2b = 15a -8b

6) r√a = a1/r betyder at f.eks at √8, (Læs det som 2√8), kan skrives som 81/2.

Glem lige de regler lidt, det er meget nemmere blot at gange kvadratrødderne sammen under samme kvadratrodstegn  og uddrage roden af resutatet.

√8 · √2 = √16 = 4


Svar #4
18. september 2010 af iNx (Slettet)

aaarh, okay magne tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: færdighedsregning, et par opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.