Fysik

Snorbølger

18. september 2010 af Brix17 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har et lille problem.

Jeg sidder her med en fysik aflevering, og et af spørgsmålene er:

"For en bestemt snor bevæger bølgerne sig med hastigheden 30m/s. snorens længde er 1,2m

Find de tre laveste resonansfrekvenser"

Jeg har haft om snorbølger, men kan ikke huske hvordan det er man finder resonansfrekvenderne. Det vil virkelig hjælp mig meget hvis der var nogen der gad hjælpe mig :) ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Det ved din fysikbog med garanti. :)


Svar #2
18. september 2010 af Brix17 (Slettet)

Det gør den ikke nej :s har bare brug for en aller anden formel :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. september 2010 af kieslich (Slettet)

v = λ*f       bølgelængde * frekvens

resonansfrekvenserne opstår når L = ½*λ,  L =λ og L = 3/2*λ   lav tegninger så du ser at det er rigtigt. L = snorens længde.


Skriv et svar til: Snorbølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.