Matematik

Brøker?? Hvordan finder jeg ud af det her..

19. september 2010 af hhhgggd (Slettet) - Niveau: 8. klasse

I en 7.klasse på 28 elever har 3/7 af pigerne langt hår. Der er 50 % drenge i klassen.

Hvor mange piger har langt hår?

Og hvis to blev klippet kort, hvor stor en procentdel af pigerne er så langhåret?

Forklar mig lige hvordan jeg regner det ud, og giv mig resultatet..


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2010 af FrederikkeFava (Slettet)

 Hej (:

Jeg kan ikke give dig en formel for det, men jeg kan forklare hvordan jeg ville regne det ud :D

28(elever)/2(de 50% drenge)= 14(antal piger i klassen)

14(pigerne)/7(som i 3/7)=2(1/7)

2(1/7)*3(3/7)=6(altså er der 6 piger i klassen der har langt hår)

Jeg kan desværre ikke forklare hvordan jeg regner den nederste ud.. sorry :(

Håber du kunne bruge det jeg kunne hjælpe med :D

Hilsen Frederikke


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2010 af kieslich (Slettet)

14 piger i klassen. efter klipningen er der 4 langhårede tilbage.   %del: 4/14*100%


Skriv et svar til: Brøker?? Hvordan finder jeg ud af det her..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.