Spansk

Perfektum hjælp søges hurtigt

19. september 2010 af Juicypen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa allesammen

Jeg søger lidt hjælp med nogle sætninger, som skal rettes lidt i ..
Jeg kunne godt tænke mig, at i udpeger fejlene, og så skriver hvad jeg skal kigge på..


1.i dag har været en lang dag
Hoy ha sido un día largo

2.Jeg har lavet mange ting
He hecho muchas cosas

3.Her til morgen har jeg åbnet min computer
Esta mañana he abierto mi ordenador

4.Og jeg har læst nogle mails
Y he leído algunos mensajes de correo

5.Mon mor har skrevet
lun madre ha escrito

6.At deres hund Viggo er død
Que su perro ha muerto Viggo

7.Jeg har svaret, at det er trist
Le respondí que es triste

8.Jeg har sat blomster på bordet
Puse las flores sobre la mesa

9.Og jeg har tænkt på hunden
Y pensé en el perro

10.Jeg har også talt med min mor
También he hablado con mi mamá

11.Har du set min mail?
Has visto mi mail

12.Ja, jeg har lige set den
Sí, yo sólo lo vi

13.Jeg har forsøgt at ringe til dig
He tratado de llamarte

14.Vi har været hos dyrlægen
Hemos estado en el veterinario

15.Vi er lige vendt tilbage
Acabamos de regresar

16.Hvad har dyrlægen sagt?
¿Qué ha dicho su veterinario?

17.Han har sagt, at hunden ikke har lidt
Él ha dicho que el perro no ha sufrido

18.Den har sovet
Se ha dormido

Jeg håber at der er en som vil hjælpe, hurtigt .. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2010 af Duffy

Ej, ej, ej. Endnu en skodoversættelse fra Google. Held og lykke med at bortforklare det hos din lærer...


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2010 af jbmm (Slettet)

Hvis sætningerne skal stå i perfektum (=før nutid), så skal et par af sætningerne rettes, da de er skrevet i datid.

1.i dag har været en lang dag
Hoy ha sido un día largo
OK

2.Jeg har lavet mange ting
He hecho muchas cosas
OK

3.Her til morgen har jeg åbnet min computer
Esta mañana he abierto mi ordenador
OK

4.Og jeg har læst nogle mails
Y he leído algunos mensajes de correo
OK

5.Mon mor har skrevet
lun madre ha escrito
¿Madre habrá escrito?
'mon' kan oversættes med futurum/fremtid
ha escrito = perfektum/førnutid
habrá escrito = førfremtid
 

6.At deres hund Viggo er død
Que su perro Viggo está muerto ha muerto Viggo
død/muerto er her et adjektiv som betegner en tilstand og 'haber' kan ikke bruges
'ha muerto' = har døet (=har slået ihjel)

7.Jeg har svaret, at det er trist
Le respondí que es triste
He respondido/contestado

8.Jeg har sat blomster på bordet
Puse las flores sobre la mesa
He puesto

9.Og jeg har tænkt på hunden
Y pensé en el perro
he pensado

10.Jeg har også talt med min mor
También he hablado con mi mamá
OK

11.Har du set min mail?
Has visto mi mail (e-mail)
Jeg tror, at man mest bruger 'e-mail'

12.Ja, jeg har lige set den
Sí, yo sólo lo vi
Sí, acabo de verlo
har lige = acabar de + infinitiv

13.Jeg har forsøgt at ringe til dig
He tratado de llamarte (por teléfono)
OK

14.Vi har været hos dyrlægen
Hemos estado en el veterinario
Bedre: Hemos visitado al veterinario

15.Vi er lige vendt tilbage
Acabamos de regresar
OK

16.Hvad har dyrlægen sagt?
¿Qué ha dicho su  el veterinario?

17.Han har sagt, at hunden ikke har lidt
Él ha dicho que el perro no ha sufrido
'él' er overflødigt

18.Den har sovet
Se ha dormido
dormir = sove
dormirse = falde i søvn
 


Skriv et svar til: Perfektum hjælp søges hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.