Matematik

Differential regning

19. september 2010 af RikkeRV (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Håber i kan hjælpe:

Jeg får givet en ligning:

f/x)=x¨2+1/x, x>0

Bestem koordinatsættet der hvor hældningen til tangenten er -3.

Så først finder jeg tangentens ligning ved at differentierer udtrykket:

f'(x)=2x-x^(-2)

Men hvad gør man så? Jeg mener hvordan finder man koordinatsættet derfra?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

f'(x)=-3, løs den!


Svar #2
19. september 2010 af RikkeRV (Slettet)

Hvis jeg gør det så får jeg en anden gradsligning:

0=2x^2-3x-2

d= (-3)^2-4*2*(-2)=25

x=(3+kvrod(25))/(2*2)=2

x=(3-kvrod(25))/(2*2)=-0,5

vil du så bare indsætte:

f(2) og f(-0,5) også har du 2 koordinater eller?


Svar #3
19. september 2010 af RikkeRV (Slettet)

jeg fandt ud af det :D

Tak for hjælpen - og bare glem mine rodede udregninger over for.


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. september 2010 af peter lind

2x-x-2=-3 <=> 2x3-1= -3x2. Den må du bruge et cas værktøj til at løse eller også må du gætte


Svar #5
19. september 2010 af RikkeRV (Slettet)

Ja brugte et cas værktøj :)


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.