Fysik

Diametre af planter

19. september 2010 af christian011 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej jeg har fået en lektie for som jeg slet ikke kan løse. Håber nogle kan hjælpe mig :)

Sådan her lyder opgaven: Uden for Lemvig har man langs fjordens vestlige bred, anlagt en såkaldt planetsti. Her kan man se modeller af Solen og planeterne i en skala på 1:1.000.000.000 anbragt i den tilsvarende afstand fra Solen. Ved at gå langs fjorden kan man her få en fornemmelse af størrelsesforholdene i solsystemet.??

Hvor stor er jordens diameter i denne skala? 

I skalaen står der følgende: Jorden er 1,000 a / AE

1 AE = 1,496 × 10 i 11 m

Hvordan regner man jordens diameter ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af dagj (Slettet)

Prøv lige at se om du ikke har set forkert, for jordens diameter er altså ikke 1000 AE..

Men opgaven kan løses ud fra at 1:1.000.000.000 betyder at det der er en milliard meter i virkeligheden, bliver 1 meter i denne skala.

Du finder så diameteren i skalaen ved at dividere den rigtige diameter med 1.000.000.000


Svar #2
19. september 2010 af christian011 (Slettet)

 Jordens diameter er 1 AE ikke 1.000 AE så forkert. Så jeg skal bare dividere 1 AE som er 1,496 × 10 i 11 med 1000000000? Det giver 149, 6? Kan det passe at jordens diameter er 149,6 km?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2010 af dagj (Slettet)

Nej, det kan det ikke.. Men jordens diameter er altså heller ikke 1AE.. Det er afstanden til solen.. Er du sikker på at det er jordens diameter du skal finde, og ikke diameteren af jordens bane omkring solen??


Svar #4
19. september 2010 af christian011 (Slettet)

 Der står i opgaven sådan her:  Hvor stor er Solens, Jordens og Jupiters diametre i denne skala?

Så jeg skal vel finde ud af solens, jordens og jupiters diametre.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2010 af hippo746 (Slettet)

Solens diameter = 1,392*10^6 km = 1,392*10^9 m = 1,392 m i din skalamodel.

Afstand til jorden 149.600.000 km = 1,496*10^11 m = 1 AE

Jordens diameter = 1,2745591 *10^4 km (gennemsnitlige diameter, da jorden ikke er perfekt kugleformet) = 1,2745591*10^7m = 0,0127 m = 1,27 cm i din skalamodel.

Jupiters diameter = 1,42984*10^5 km ved ækvator = 1,42984*10^8m = 0,143 m = 14,3 cm i din skalamodel

Afstand til solen er 740.742.598 km = 7,40742598*10^11m = 4,95 AE


Skriv et svar til: Diametre af planter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.