Matematik
Differentialregning
03. april 2005 af
kbkl (Slettet)
Hvordan bærer jeg mig af med følgende opgave?
Gennem punktet (4,-6) tegnes tangenter til den parabel, hvis regneforskrift er:
f(x)=x^2-6x+4
Bestem ligningen for tangenterne.
På forhånd tak
Gennem punktet (4,-6) tegnes tangenter til den parabel, hvis regneforskrift er:
f(x)=x^2-6x+4
Bestem ligningen for tangenterne.
På forhånd tak
Svar #1
03. april 2005 af bobbie (Slettet)
f'(x)=2x-6 (hvilket er hældningen for tangenten i x)
derfor tangentligning = y=ax+b
a=2*4-6=2
b:
-6=2*4+b
b=-14
y=2x-14
derfor tangentligning = y=ax+b
a=2*4-6=2
b:
-6=2*4+b
b=-14
y=2x-14
Svar #2
03. april 2005 af kbkl (Slettet)
Tak for forsøget, men det passer ikke. Opgaven skal give følgende:
y=-1,46x-0,16 og y=5,46x-27,84
y=-1,46x-0,16 og y=5,46x-27,84
Svar #3
03. april 2005 af sontas (Slettet)
(4,-6) ligger ikke på grafen for f(x), men på tangenten.
Du kan opstille følgende ligning :
y = (2x0-6)(x-x0)+x0^2 -6x0+4
-6 = (2x0-6)(4-x0)+x0^2 -6x0+4
herved har du en andengradsligning du kan løse og derved finde 1.- koordinaten for røringspunktet for tangenten på grafen for f(x) og herefter er det blot den sædvandlige rutine med at finde f(x0), f'(x0) og smide ind i tangentligningen.
Du kan opstille følgende ligning :
y = (2x0-6)(x-x0)+x0^2 -6x0+4
-6 = (2x0-6)(4-x0)+x0^2 -6x0+4
herved har du en andengradsligning du kan løse og derved finde 1.- koordinaten for røringspunktet for tangenten på grafen for f(x) og herefter er det blot den sædvandlige rutine med at finde f(x0), f'(x0) og smide ind i tangentligningen.
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
