Matematik

Hvad er Reducer???

21. september 2010 af Simsyil (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Kan ikke huske hvad reducer er - hvad står det her for 7(2a+3b) - 2(6a - 3a), altså det her 2a og 3b??

Hjælp mig!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af nini66 (Slettet)

Det du skal er at forkorte dem.


Svar #2
21. september 2010 af Simsyil (Slettet)

 hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1 -- Der skal ikke forkortes, da der ikke er tale om brøker. Det er udtryk, der skal ganges ud og reduceres - trækkes sammen, forenkles.

a og b er tal, 2a+3b er det tal, der fremkommer, når man lægger 2·a sammen med 3·b , og 7(2a+3b) er 7 gange den sum. Derfra skal så trækkes 2 gange forskellen mellem 6a og 3a .


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2010 af nini66 (Slettet)

altså!

DU skal finde ud af hvad (2a+3b) det der står i parenteser betyder.

F.eks.    2 + (5x10-5) - 7 =

               2 + 45 - 7 =40


Svar #5
21. september 2010 af Simsyil (Slettet)

men jeg forstår ikke hvad jeg skal med det 7 tal??


Svar #6
21. september 2010 af Simsyil (Slettet)

 hvordan skal jeg finde det ud?


Svar #7
21. september 2010 af Simsyil (Slettet)

 er svaret ikke 29 til min spørgesmål?? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2010 af Mimical (Slettet)

Læs svar #3 grundigt igennem, der står præcis hvad du skal gøre, men her er lidt mere hjælp:

7(2a+3b) - 2(6a - 3a), Er du sikker på at der i sidste parantes står (6a - 3a) og ikke (6a - 3b), hvilket ville forekomme mig mere naturligt? Står der (6a - 3a), er højresiden 2(6a - 3a) = 6a. Hvis der skal stå (6a - 3b), bliver højresiden -(12a - 6b).

Prøv selv at gange 7(2a + 3b) og træk så det svar fra højresiden. Husk at ændre minustegnet i parantesen når du hæver den mht. højresiden.


Svar #9
21. september 2010 af Simsyil (Slettet)

 du har ret , kom til at skrive forkeret det skulle være (6a - 3b) til sidst. kan du så skrive grundigt hvad jeg skal gøre så


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2010 af Mimical (Slettet)

Det har jeg jo sådan set allerede gjort, men ok da:

7(2a + 3b) - 2(6a - 3b) = (14a + 21b) - (12a - 6b) = ?

Så hæver du paranteserne og husker at ændre minustegnet i sidste parantes til plus (fordi der er et minus foran parantesen). Derefter trækker du det hele sammen til et enklere udtryk. Kan du selv finde ud af resten nu?


Svar #11
21. september 2010 af Simsyil (Slettet)

Hvis nu man skal regne det her ud med en lommeregner, hvordan skal man så skrive a og b i lommeregneren??


Svar #12
21. september 2010 af Simsyil (Slettet)

 Står a ikke for 1 og b står for 2????


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. september 2010 af Mimical (Slettet)

#12 Nej da! Står c så for 3 og d for 4? Og x for 23?

#11 Afhængig af din lommeregner, hvis den har bogstaver som f.eks voyage 200 taster du dem bare ind og trykker enter og får: 2a + 27b 


Svar #14
25. september 2010 af Simsyil (Slettet)

Står så  a for 1 og b for 2, så skal jeg taste den to gange når der står a for an 2 og b for an 3????


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. september 2010 af Mimical (Slettet)

Nej, nej nej, a, b og c og d, x og y og z og alle andre bogstaver bruges som variabler, der kan have en hvilken som helst værdi du ikke kender.

F.eks et andengradspolynomium: ax2+bx+c=0, her ønsker man at finde x værdien, men kender jo ikke hverken a, b eller c værdierne. du kan læse mit notat om andengradspolynomier her: (Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk) og muligvis få en forståelse for hvad det er det handler om.

Skal du taste bogstaver ind i en lommeregner skal denne narturligvis have den mulighed indbygget.

Du kan så indtaste f.eks. 7*(2*a + 3*b) - 2*(6*a - 3*b), eller hvis det er voyage 200 blot 7(2a + 3b) - 2(6a - 3b), den forstår godt at der står gange imellem. Bruger du et Cas program som Maple skal der være mellemrum imellem bogstaverne.

Du er ifølge din profil kun 13 år og går i 8. klasse, så jeg forstår godt at det kan være svært for dig at forstå at man kan bruge bogstaver som variable, men klø endelig på. Pludselig går der et lys op for dig og så kan du måske se det fantastiske ved matematikken. Og vær ikke bange for at spørge din lærer, der findes ikke dumme spørgsmål.


Skriv et svar til: Hvad er Reducer???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.